Instellen puntlasapparaat behoort tot verleden!

Niet meer instellen, gebruiksvriendelijk en automatisch constante kwaliteit waardoor iedereen het kan! Elmatech heeft een complete nieuwe lijn intelligente puntlasapparatuur, waardoor het zoeken naar parameters en instellen tot het verleden behoren.

In tegenstelling tot de standaard stroom-tijd puntlassystemen gaat Elmatech Vision niet simpelweg uit van de ingestelde stroom en tijd, maar van de benodigde energie tussen de elektroden. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te bepalen, wordt de weerstand niet in de puntlastang, maar werkelijk tussen de elektroden gemeten waar de verbinding tot stand gebracht wordt. Met de krachtige 20kHz besturing stuurt het systeem tijdens het lasproces zeer snel bij. Dat gebeurt net zo lang, totdat de vereiste energie bereikt is en daardoor de perfecte laslens van de puntlasverbinding een feit is. Precies voldoende energie en daardoor betrouwbaar maar ook energiezuinig.

Het systeem herkent automatisch het wegvloeien van energie via een nabij liggende puntlas (shuntwerking) en het optreden van vonkvorming. Het proces wordt dan direct bijgestuurd, waardoor dit verlies kan worden gecompenseerd en niet ten koste gaat van de kwaliteit van de verbinding. Er wordt dus niet alleen maar gecontroleerd of de ingestelde waarde wel wordt bereikt, maar er wordt direct op het procesverloop gereageerd. Door de korte reactietijd wordt de vonkvorming bij verzinkte plaat tot een minimum beperkt en is het tevens mogelijk om bijvoorbeeld door een lijmlaag tussen de platen heen te puntlassen.

Elmatech levert mobiele, stationaire en industriƫle inverter middenfrequent puntlasapparaten en puntlastangen met het Vision puntlasproces. Een 10 kHz transformator zorgt voor zeer lichte puntlastangen met een gewicht vanaf 11 kg, industrietangen van circa 30kg en een robottang van slechts 45 kg. De puntlasapparatuur zijn inzetbaar voor zowel staal als roestvaststaal met een gezamenlijke plaatdikte van in totaal 10mm..

Het complete assortiment van Elmatech is verkrijgbaar bij Studco Stiftlastechniek.