Tijdwinst en betere kwaliteit met CNC stiftlassysteem bij TFT-Solutions

TFT-solutions BV ontwerpt en produceert in eigen huis industriële TFT/LCD en touchscreen producten. In dit artikel legt eigenaar Fred van Broekhuizen uit hoe het nieuwe CNC Stiftlassysteem hun productieproces versnelt en ook een hogere kwaliteit levert. Daardoor is het systeem voor TFT-solutions BV absoluut een aanwinst!

Touchscreen producten op maat

Met meer dan 20 jaar ervaring is TFT-solutions BV een bekende naam binnen de wereld van touchscreen monitoren en computers. Fred vertelt: “We beschikken over een breed assortiment standaardproducten maar wij staan met name bekend om onze maatwerkoplossingen. Als het draait om afwijkende uitvoeringen en speciale wensen dan wordt het voor ons interessant. Onze oplossingen worden veel ingezet in de voedingsmiddelenindustrie en agrarische sector, denk aan melkstallen en melkrobots. Wij denken mee met onze klanten en maken het voor hen zo makkelijk mogelijk. Zo bouwen wij bijvoorbeeld touchscreens in waterdichte RVS behuizingen, zodat het touchscreen bestand is tegen alle weersinvloeden”.

Tijd voor verbetering

Voorheen maakte TFT-solutions BV gebruik van een stiftlaspistool in hun productieproces. Fred: “Dat maakte dat wij veel meer handmatig aan het werk waren. In eerste instantie moest er een freesprogramma gemaakt worden, zodat we de mallen konden frezen. Daarna gebruikten we het stiftlaspistool met de hand. Dat is sinds kort vervangen door het CNC Stiftlassysteem van Studco Stiftlastechniek. Dat levert ons veel winst in tijd en kwaliteit op. We hoeven nu geen mallen meer te maken en zijn niet meer afhankelijk van een freesmachine. Daarbij is de CNC Stiftlasmachine ook vele malen meer accuraat ten opzichte van handwerk. De machine hebben we nu een maand in gebruik en we zijn erg enthousiast”.

De optimale CNC Stiftlasmachine

De CNC Stiftlasmachine maakt het voor TFT-solutions BV vele malen eenvoudiger om hun producten te maken. Fred legt uit: “Daar zijn we uiteraard zeer content mee. In het verleden hebben we al eens eerder lasbouten afgenomen bij Studco en zij staan in de markt dan ook bekend als een betrouwbare speler. Vervolgens was het erg prettig dat Bolte, de fabrikant achter de machine, ons zo uitstekend begeleid heeft. We zijn vooraf drie keer bij Bolte geweest en hebben al onze wensen en specificaties doorgegeven. Zo hebben zij voor ons de meest geschikte CNC Stiftlasmachine kunnen maken, voorzien van drie laskoppen en vier trommels. Daarmee is deze machine ook direct toekomstbestendig gemaakt. Dankzij de goede adviezen wisten wij de CNC machine vanaf het eerste moment goed te bedienen”.