Nieuwe stiftlasapparatuur voor frituurketels Qbtec

Qbtec schakelde Studco in voor advies en uiteindelijk de levering van nieuwe stiftlasapparatuur om met een robot de lasstiften op hun frituurketels te stiftlassen.

QBTEC is Europa’s grootste producent van professioneel kook- en frituurinstallaties. Ze beheren alle projecten van begin tot eind en hebben alle expertises in-house. Van enginering, ontwikkelen, ontwerpen tot produceren aan toe. Waar ze Studco voor inschakelde? Dries Okkerman, ICT & Applications bij QBTEC, vertelt waarom.

Frituurketels

QBTEC heeft alle kennis en kunde zelf in huis. Elk product is van RVS, maatwerk en op wens van de klant. Zo maken ze ook zelf de frituurketels; dit is de installatie waar de friet in gebakken wordt. Onder de ketel zit een stalen bak met een brander. Op de bodem van deze bak worden stiften gelast, zodat er een zo’n groot mogelijke oppervlakte verwarmd kan worden. De stiften zorgen dus voor een betere warmteoverdracht. Deze stiften worden, naast andere producten, al geruime tijd door Studco geleverd. “Toen het oude stiftlasapparaat het begaf was het daarom een logische keuze om samen met Jorgo te kijken naar een nieuwe oplossing,” aldus Okkerman.

Samenwerking met Studco

QBTEC wilde niet alleen het apparaat vervangen, maar deze kans ook aangrijpen om te innoveren en voor een product te kiezen dat problemen oplost. Het belangrijkste punt voor QBTEC was dat de oplossing betrouwbaar moet zijn. “Hier hebben we Jorgo voor ingeschakeld. Hij is een betrouwbare partner die staat voor zijn producten. Jorgo is voor ons  geen verkoper, maar hij helpt en adviseert ons met het inkopen.” Zogezegd zijn beiden naar Duitsland afgereisd om bij de fabriek van Bolte GmbH te kijken. Na veel testen en discussiëren is de juiste oplossing voor QBTEC gevonden.

Het gekozen product

Er is gekozen voor het stiftlassen met condensator ontlading waarbij de lasstift met een veer op het product wordt gedrukt. Na het ontladen van de condensatoren, ontstaat er een vlamboog en drukt de veer de lasstift direct in het smeltbad. Daardoor is er een minimale hitte-inbreng en geen vervorming van de plaat. Daarom viel de keuze op één laskop met twee trilvullers, welke via een switch de lasstift naar de laskop blazen. Door het gebruik van deze switch, kunnen er twee verschillende lengtes worden gelast, zonder dat er iets aan het systeem hoeft te worden aangepast. Het PRO-C 1500 stiftlasapparaat biedt tevens de mogelijkheid om het stiftlasproces te monitoren en draagt op die manier bij aan een betrouwbaar stiftlasproces.

Drie maanden later

Het nieuwe apparaat is nu zo’n drie maanden in werking. Na wat aanloopproblemen werkt de machine nu probleemloos en zijn er al circa 250.000 lasstiften mee gelast. Volgens Okkerman precies naar verwachting: betrouwbaar en degelijk. Wat QBTEC het belangrijkste vindt met dit soort projecten? Ontzorgd worden. En dat is precies wat Studco heeft gedaan. “We kunnen Jorgo altijd bereiken als er iets is. Korte lijntjes. Hij staat achter zijn producten en dat vind ik belangrijk.”

 

En kijkend naar de toekomst? “Onze voornemens zijn om te investeren in een tweede robot, voor nog meer snelheid.”