Studco levert stiftlasrobot en optimaliseert productieproces Florigo.

Studco Stiftlastechniek leverde afgelopen jaar een prachtige stiftlasrobot aan Florigo Frying Equipment en versterkt daarmee de goede relatie. De robot heeft inmiddels zonder problemen de eerste 100.000 lasstiften gestiftlast. In het volledige interview met Floor Goes, leest u over de positieve ervaring met Studco en hoe de robot het productieproces heeft geoptimaliseerd.

Onderscheidend frituurapparatuur op maat

Florigo Frying Equipment is een toonaangevende en ervaren specialist op het gebied van ontwikkeling en fabricage van frituurinstallaties. Florigo werkt voortdurend aan technische verbeteringen die het bedieningsgemak, de kwaliteit van het eindproduct en de winstgevendheid binnen de horeca ten goede komen. Met meer dan vijfenzestig jaar ervaring én service heeft Florigo een sterke reputatie opgebouwd als waardevolle leverancier voor cafetaria’s, snackbars, restaurants, viszaken en cateringbedrijven. Florigo heeft één doel: optimaal frituren voor een perfect eindproduct!

Wat heeft stiftlastechniek te maken met frituurapparatuur?

Florigo ontwikkelt jaarlijks zo’n 600 bakketels voor de horeca. Aan de onderzijde van élk van deze ketels komen een hele reeks met lasstiften, die ter overdracht van de warmte dienen. Met de lasstiften wordt het oppervlak onder de ketel vergroot, waardoor het frietvet sneller opwarmt en er minder gas nodig is om het te verwarmen. Het zorgt voor een hoger rendement en is dus energiezuiniger.

Wat was de probleemstelling van Florigo?

De ± 600 bakketels die Florigo jaarlijks produceert werden tot voor kort handmatig voorzien van lasstiften. Dit was een zeer tijdrovende en vooral ook secure klus. Met handmatig stiftlassen was het risico op fouten groter en dat leverde uitval op. Daarnaast was het handmatig stiftlassen niet de meest arbeidsvriendelijke taak doordat het eentonig werk was en het veel lawaai en vuurvonken met zich meebracht. De heer Floor Goes, directeur van Florigo, legt aan Studco zijn probleem voor. Hoe kan het productieproces zowel kwalitatief als arbeidstechnisch verbeterd worden?

De ontwikkeling van de stiftlasrobot

Jorgo van den Brand, directeur van Studco Stiftlastechniek, stelt een team van specialisten samen die met dit vraagstuk aan de slag zijn gegaan. “Het gehele ontwikkelingsproces is heel prettig verlopen”; aldus Floor. “Jorgo heeft me vanaf het eerste moment het vertrouwen gegeven dat het helemaal goed komt. Hij heeft duidelijk verstand van zaken en een open en eerlijke manier van communiceren.”

Wat levert de stiftlasrobot Florigo op?

Floor: “Na installatie waren er wat aanloop probleempjes, maar die heeft Jorgo goed en professioneel verholpen. Ons productieproces is met de komst van deze stiftlasrobot geoptimaliseerd. De ketels worden nu automatisch voorzien van lasstiften, we hebben geen uitval meer. Daarnaast hebben we onze medewerkers ontlast met een zeer arbeidsintensieve klus. Dus ook in werktevredenheid en in manuren hebben we winst behaald.” De robot heeft inmiddels zonder problemen de eerste 100.000 lasstiften gestiftlast.

Waarom Studco?

“Ik werkte al een tijdje samen met Studco, omdat ik mijn lasstiften bij hun bestelde. Studco is een pro-actief bedrijf. Wanneer je belt, dan gebeurt er iets en komen mensen direct in actie om je probleem op te lossen. Alle medewerkers zijn vriendelijk, gepassioneerd en vooral deskundig. Dat is erg prettig. Ik beveel Studco graag aan, ik heb écht vertrouwen in dit bedrijf.”

 

Studco stiftlasrobot in actie

Bekijk de film van de Studco stiftlasrobot in actie bij Florigo Frying Equipment en zie hoe de 8mm. lasstiften onder op de ketel worden aangebracht door middel van stiftlassen met condensator ontlading.