Allseas investeert in Bolte stiftlasapparaat voor Pioneering Spirit

Studco Stiftlastechniek heeft een Bolte PRO-i 1300 stiftlasapparaat geleverd aan Allseas. Met een combinatie van de juiste stiftlasapparatuur en binnendraadbussen, heeft Allseas nu de gewenste laskwaliteit die voldoet aan de eisen zoals gesteld door ISO-norm 14555 en betreffende keuringsinstanties.


Allseas is een toonaangevende aannemer in de offshore energiemarkt, gespecialiseerd in de installatie van onderzeese pijpleidingen voor olie- en gastransport en het installeren en verwijderen van offshore constructies en platforms. Hun schip Pioneering Spirit is het grootste constructieschip ter wereld. Op dit schip moeten speciale pijpbeugels gemonteerd worden met behulp van stiftlastechniek.

Recentelijk hebben we de producten van Bolte in ons assortiment opgenomen. Een mooiere kans om deze producten in actie te zien was er dan ook niet. We leverden Allseas een Bolte 1300i Inverter stiftlasapparaat en de benodigde binnendraadbussen met keramische ring. Dit lichtgewicht stiftlasapparaat levert door de invertertechniek een hele zuivere vlamboog en is tevens aan te sluiten op de speciale 440Volt - 60Hertz stroomvoorziening aan boord van het schip. Om ervoor te zorgen dat de lassers van Allseas goed voorbereid aan de slag gingen, hebben we tevens een training verzorgd.

Studco Stiftlastechniek heeft in het verleden al vaker een bijdrage geleverd aan de projecten van Allseas. We hebben Allseas voor een aantal projecten compleet ontzorgd met de verhuur van enkele stiftlasapparaten inclusief stroomaggregaten, de levering van kopdeuvels, het trainen van de lassers en het leveren van advies en ondersteuning bij de kwalificatie van de lasprocedure en lassers.

We wensen Allseas veel succes met de nieuwe apparatuur en hopen op nog meer geslaagde samenwerkingen.

Gerelateerde producten