Bolte PRO-i 1300

Het PRO-I 1300 microprocessor gestuurde inverter stiftlasapparaat staat voor excellente laskwaliteit Ons advies = lasbereik Ø2 t/m Ø13

 

Lasbereik Ø 2-13 mm
Materiaal Staal, RVS, Aluminium
Lasprocedé
(DIN EN ISO 14555)
Booglassen (keramische ring), Short Cycle, optioneel: Booglassen met beschermgas
Lasstroom 100-1050 A, Traploos instelbaar
Lastijd 5-1000 ms, Traploos instelbaar
Stroombron Inverter
Stekker CEE 32 A
Net aansluiting 320-495 V, 32 A, 50/60 Hz
Zekering 35 AT
Beveiliging IP 23
Afmetingen (LxBxH) 650x290x360 mm
Gewicht 31 kg
Artikelnummer  
Geschikte laspistolen PHM-10, PHM-12, PHM-160, PHM-161, GD 16

 

Het PRO-I 1300 microprocessor gestuurde inverter stiftlasapparaat staat voor excellente laskwaliteit. Moderne invertertechnologie zorgt voor een uiterst nauwkeurige regeling en een hoge reproduceerbaarheid van het lasproces en een zeer hoge lichtboog stabiliteit, zelfs bij korte lastijden en lage lasstromen.
Het apparaat is geschikt voor bouten met een lasvlak tot 13 mm. Door een innovatieve koelmethode kan een hoge inschakelduur en dus een hoog lastempo gehaald worden. Door het beduidend lagere gewicht in vergelijking met conventionele boutlasmachines is het zeer geschikt voor de mobiele toepassingen. De geïntegreerde electronische spanningsregelaar heeft een wijd bereik (320–495 V). Hierdoor kan de Pro I 1300 ook zonder problemen ingezet worden bij slechte stroomvoorziening (b.v. door lange netkabels of aggregaten) Daarnaast maakt de robuuste bouw hem geschikt voor een ruwe werkomgeving.
Standaard is de PRO-I 1300 met onze nieuw ontwikkelde PowerPackage uitgerust. PowerPackage is een actief en intelligent systeem om individuele PRO I lasapparaten te schakelen tot één sterke unit.
Er zijn eenvoudig twee of drie PRO-I machines te koppelen tot één lasunit van max. 3000 A, elk met een afzonderlijke aansluiting van 32A.
De Pro-I 1300 is ontworpen voor het boutlassen met lichtboog en short cycle. Lasstroom en tijd zijn traploos instelbaar, vanzelfsprekend uitgerust met konstantstroom-regeling. Alle instellingen worden d.m.v. een robuuste draai/drukknop geregeld en alle functies en parameters worden weergegeven in een groot display.
Voorgeprogrammeerde lasprogramma’s maken de keuze voor een juiste instelling eenvoudig. Bovendien zijn klantspecifieke instellingen in het geheugen op te slaan.
Door modulaire opbouw kan de machine klantgericht samengesteld worden. Alle opties zijn ook achteraf in te bouwen.
De geïntegreerde lasparameter-bewaking maakt kwaliteitscontrole van de gemaakte lassen mogelijk. Standaard worden de instellingen van de laatste 10 lassen opgeslagen. Optioneel is een geheugenkaart verkrijgbaar voor 24500 lassen, tevens voorzien van een USB poort voor dataoverdracht naar een PC.
Optioneel is de machine te voorzien van:

  • Gasmodule voor het lassen onder beschermgas
  • Automatische module voor het aansturen van een trilvuller en een automatisch laspistool voor het automatisch toevoeren van de lasbouten.

Indien u gebruik wilt maken van meerdere laspistolen (max. 4, elk met afzonderlijke instellingen voor lasstroom en tijd) is de adapterbox Pro Split verkrijgbaar. Deze herkent automatisch welk pistool gebruikt wordt.

Gerelateerde producten