Stiftlassen als onderdeel van de productie van geluidsschermen

Langs de A16 en N3 in Dordrecht wordt hard gewerkt aan de bouw van geluidsschermen. Dit om geluidshinder te beperken voor een nieuwbouwwijk. Een mooi project voor Bersselaar Constructie, dat onder andere de stalen frames voor deze geluidsschermen maakt. Projectleider Koen van Balkom en productieleider Ton van der Schans vertellen meer over deze opdracht en de samenwerking met Studco Stiftlastechniek.

14.000 binnendraadbussen stiftlassen

Bersselaar Constructie ontwikkelt staal, aluminium en roestvaststaal constructies. Zij zijn actief in de utiliteitsbouw, infrastructuur, industrie en offshore/energy. Koen licht toe: “In opdracht van bouwbedrijf Heijmans en gemeente Dordrecht werken wij aan de bouw van geluidschermen langs de A16-N3 naast bouwlocatie Amstelwijck in Dordrecht. De geluidsschermen zijn tien meter hoog en enkele kilometers lang. Een omvangrijk project dus waarbij wij grote stalen A-frames maken, voorzien van langere draadstangen met een klemstrip. Deze klemt de steenkorf vast. Om de stalen frames te maken lassen we met een stiftlasapparaat binnendraadbussen vast aan het frame. Studco Stiftlastechniek leverde twee stiftlasapparaten en 14.000 binnendraadbussen”.

 

Gedreven: het moet goed zijn

Als productieleider stuurt Ton de medewerkers aan die dagelijks met de stiftlasapparaten werken. “Jorgo leverde de twee machines en stelde deze direct goed in. Daar hoefden we daarna zelf niets meer aan te doen. Na de pragmatische training startten we met het lassen van de binnendraadbussen. We lassen constructiemateriaal dat een onderdeel vormt van de geluidschermpalen. In dit project schieten dagelijks drie tot vier mensen de binnendraadbussen vast aan de frames”.

Koen en Ton zijn enthousiast over het gebruik van de stiftlasapparaten. “Dankzij de goede instructies verloopt dit tot nu toe uitstekend. Onlangs was Studco hier om een van de stiftlasapparaten om te wisselen voor een minder zware machine. Het is mooi om te zien dat Jorgo pas weggaat op het moment dat écht alles werkt. Dat laat zijn gedrevenheid en perfectionisme goed zien”.

 

Een vaste partnership

“Bersselaar Constructie werkt al jaren samen met Studco Stiftlastechniek”, stelt Koen. “Wij huren machines en bestellen producten zoals draadbussen en lasbouten. Die samenwerking verloopt naar volle tevredenheid”. Ton vult aan: “Studco is onze vaste partner binnen onze projecten waar we stiftlastechnieken toepassen. Daar kunnen wij de komende jaren verder op bouwen”.

 

Binnendraadbus stiftlassen