Bolte PRO-i 2200

Het PRO-I 2200 microprocessor gestuurde Inverter stiftlasapparaat staat voor excellente laskwaliteit. Ons advies = lasbereik Ø2 t/m Ø22

 

Lasbereik Ø 2-22 mm
Materiaal Staal, RVS, Aluminium
Lasprocedé
(DIN EN ISO 14555)
Booglassen (keramische ring), Short Cycle, optioneel: Booglassen met beschermgas
Lasstroom 100-2100 A, Traploos instelbaar
Lastijd 5-1500 ms, Traploos instelbaar
Stroombron Inverter
Stekker CEE 63 A
Net aansluiting 320-495 V, 63 A, 50/60 Hz
Zekering 63 AT
Beveiliging IP 23
Afmetingen (LxBxH) 650x850x550 mm
Gewicht 81 kg
Artikelnummer  
Geschikte laspistolen PHM-10, PHM-12, PHM-160, PHM-161, GD 16, GD 22, GD 25


Het PRO-I 2200 microprocessor gestuurde Inverter stiftlasapparaat staat voor excellente laskwaliteit. Moderne invertertechnologie zorgt voor een uiterst nauwkeurige regeling en een hoge reproduceerbaarheid van het lasproces en een zeer hoge lichtboog stabiliteit, zelfs bij korte lastijden en lage lasstromen.
Het apparaat is geschikt voor bouten met een lasvlak tot 22 mm. Door een innovatieve koelmethode kan een hoge inschakelduur en dus een hoog lastempo gehaald worden.

Door het beduidend lagere gewicht in vergelijking met conventionele boutlasmachines is het zeer geschikt voor de mobiele toepassingen. De geïntegreerde electronische voeding heeft een wijd bereik (320–495 V). Hierdoor kan de Pro I 2200 ook zonder problemen ingezet worden bij slechte stroomvoorziening (b.v. door lange netkabels of aggregaten) Daarnaast maakt de robuuste bouw hem geschikt voor een ruwe werkomgeving.
Standaard is de PRO-I 2200 met onze innovatieve Power Package uitgerust. Power Package is een aktief intelligent systeem om individuele PRO-I inverters te koppelen tot één krachtige energiebron. Zo is het mogelijk om een PRO-I 2200 met een PRO-I 1300 te koppelen en zo een vermogen tot maar liefst 3000 A op te bouwen.

De Pro-I 2200 is ontworpen voor het boutlassen met lichtboog en short cycle. Lasstroom en tijd zijn traploos instelbaar, vanzelfsprekend uitgerust met konstantstroom-regeling. Alle instellingen worden d.m.v. een robuuste draai/drukknop geregeld en alle funkties en parameters worden weergegeven in een groot display.
Voorgeprogrammeerde lasprogramma’s maken de keuze voor een juiste instelling eenvoudig. Bovendien zijn klantspecifieke instellingen in het geheugen op te slaan. Door modulaire opbouw kan de machine klantgericht samengesteld worden. Alle opties zijn ook achteraf in te bouwen.
De geintegreerde lasparameter-bewaking maakt kwaliteitscontrole van de gemaakte lassen mogelijk. Standaard worden de instellingen van de laatste 10 lassen opgeslagen. Optioneel is een geheugenkaart verkrijgbaar voor 24500 lassen, tevens voorzien van een USB interface voor dataoverdracht naar een PC.

Optioneel is de machine te voorzien van:

  • Gasmodule voor het lassen onder beschermgas,
  • Automatic module voor het aansturen van een trilvuller en een automatisch laspistool voor het automatisch toevoeren van de lasbouten.

De PRO-I 2200 kan ook met 2 of 4 pistoolaansluitingen geleverd worden met afzonderlijke instellingen per pistool. De machine herkent dan automatisch welk pistool gebruikt wordt. Alle pistoolaansluitingen kunnen desgewenst met een beschermgasmodule uitgerust worden.
Alternatief voor meerdere pistolen is ook de Adapterbox Pro split als accessoire verkrijgbaar. In de Trolley-uitvoering met twee grote robuuste wielen en uittrekbare telescoop-handgreep is de PRO-I 2200 zeer geschikt voor gebruik op bouwplaatsen.

Folder Bolte PRO-i inverter serie Folder Bolte GD serie laspistolen

Direct een vraag stellen?

Gerelateerde producten