Zomerdijk Engineering maakt tijdwinst met stiftlastechniek

Ingenieursbureau Zomerdijk Engineering was op zoek naar een methode die het mogelijk maakt om sneller constructieframes met elkaar te verbinden. Google leidde hen naar de Bolte PRO-C 1500 op de website van Studco Stiftlastechniek. Wij spraken Tom Zomerdijk, Chief Operations van Zomerdijk Engineering, over hun ervaring met de Bolte machine en de tijdbesparing die de stiftlastechniek realiseert.

 

Zomerdijk Engineering ontwerpt en bouwt machines voor ambachtelijke brouwerijen. Bij het bouwen van deze machines worden vaak constructieframes gebruikt. Tom: “Onze oude methode om de constructieframes met elkaar te verbinden nam veel tijd in beslag. Voorheen moesten we namelijk gaten boren en schroefdraad tappen om de frames met elkaar te verbinden. We waren op zoek naar een snellere methode en vonden deze gelukkig in de stiftlastechniek. Omdat wij nog niet bekend waren met Studco en de werking van dit apparaat in de praktijk, was Jorgo zo vriendelijk om op onze eigen locatie een demo te verzorgen. Dat was erg prettig. Deze demo bevestigde overigens ook dat de Bolte PRO-C 1500 ons de gewenste tijdwinst ging opleveren.”

Optimale en constante lasresultaten
De Bolte PRO-C 1500 is een microprocessor-gestuurde stiftlasmachine die ontworpen is voor stiftlassen met condensator ontlading. De microprocessor controle en continue regeling van de laadstroom in combinatie met de hoge capaciteit van de machine, garandeert optimale en constante lasresultaten. Zomer Engineering heeft de machine inmiddels in gebruik en is van plan de toepassing verder uit te breiden: “We gebruiken de Bolte PRO-C 1500 nu voor het verbinden van frames maar gaan deze in de toekomst ook op onze eigen machines toepassen. Tot nu toe zijn we zeer tevreden!”.

 

We wensen Zomerdijk Engineering veel succes met hun aanwinst!